QING LIU MEMENANGI GELARAN WPT PERTAMANYA PADA HARI SELASA, BOLEH MEMENANGI GELARAN WPT KEDUANYA PADA HARI RABU
Toto

QING LIU MEMENANGI GELARAN WPT PERTAMANYA PADA HARI SELASA, BOLEH MEMENANGI GELARAN WPT KEDUANYA PADA HARI RABU

Kembali pada Januari 2020, Qing Liu membuat larian yang mendalam di Kejohanan Poker WPT Gardens di California, sehingga ke Jadual Akhir WPT yang disiarkan di televisyen, yang dijadualkan untuk difilemkan pada 31 Mac 2020.

Kemudian terdapat wabak global.

Liu perlu menunggu satu tahun tambahan sebelum Jadual Akhir WPT dimainkan, dan sementara dia menunggu pukulan tertunda pada gelaran WPT, Liu keluar dan memenangi gelaran WPT yang berbeza.

Pada petang Selasa, Qing Liu mengatasi defisit 2 lawan 1 menentang bekas juara Acara Utama Joe McKeehen untuk memenangi WPT di Venetian, memperoleh $752,880.

Pada hari Rabu (esok), Liu akhirnya akan duduk untuk bermain di meja akhir untuk Kejohanan Poker WPT Gardens, cuma kali ini dia akan bermain untuk https://bookbooknyc.com/ gelaran WPT kedua dan bukannya kejuaraan pertamanya.

Liu berpindah ke Las Vegas tahun lepas, dan pemain Venetian itu nampaknya telah menjadi kasino pilihannya — kesemua 19 wang tunai kejohanannya pada tahun lalu telah datang di Venetian. Kurang daripada dua minggu lalu, Liu menyertai acara beli-masuk $600 di sini di Venetian, dan dia mengatasi medan 1,187 untuk memenangi $110,890.

“Saya menunggu setahun, jadi saya hanya berpindah ke sini untuk bermain lebih banyak lagi,” kata Liu. “Saya telah datang ke sini ke Venetian setiap hari.”

Makluman Joe McKeehen
Foto: Joe McKeehen memenangi Acara Utama WSOP pada tahun 2015, tetapi masih mencari gelaran WPT pertamanya.

Kisah terbesar yang datang ke meja akhir ialah McKeehen, yang mempunyai pendahulu cip dan pengalaman di pihaknya. McKeehen dengan mahir menggunakan timbunan cipnya untuk terus mengambil lebih banyak cip daripada https://totobetsgp.org/ lawannya ketika dia semua tetapi melancarkan perjalanannya melalui kebanyakan meja terakhir.

Liu mendapat kalah mati pertama pada hari itu, apabila dia mendapat pukulan Jantung QSpade 10sepuluh menentang Spade 9Hati 9Trace Henderson di Tangan #36 .

Tetapi McKeehen mendapat tiga kalah mati seterusnya ketika dia terus membina timbunannya. Dalam Tangan #79 , McKeehen bertahan menentang Kou Vang untuk menyingkirkan Vang di tempat kelima. Hati 8Kelab 8Kelab ASpade K

Di Tangan #94 , juara WPT Jack Hardcastle berjaya mengatasi semuanya dengan Jantung QSpade 8, tetapi gagal meningkat berbanding McKeehen’s Spade KBerlian 10. Hardcastle mendapat tempat keempat.

Sekiranya anda berfikir bahawa McKeehen memenangi setiap tangan, dalam Tangan #107 , Roland Rokita mendapat semuanya dengan empat poket https://htourist.net/ menentang puluhan poket McKeehen, dan melonjakkan empat pada giliran untuk menggandakan. Jika tangan McKeehen telah memegang di sana, dia akan mempunyai 132 bidai besar dan lebih baik daripada cip 2-bersama-1 untuk permainan kepala. Tetapi permainan tiga tangan diteruskan untuk 45 tangan lagi.

Di Tangan #152 , McKeehen akhirnya membalas dendamnya. Rokita mendapat segalanya dengan Berlian 5Kelab 5menentang McKeehen’s Kelab JBerlian 8, dan McKeehen membelok lurus untuk menyingkirkan Rokita di tempat ketiga.

McKeehen mendahului hampir 2-1 ketika menentang Liu, dan ketika itulah segala-galanya menjadi buruk buat McKeehen.

Liu memenangi tiga daripada empat tangan pertama, dan kemudian mereka membina periuk bernilai 12.9 juta di tangan kelima ( Tangan #157 ), dan Liu menolak sungai untuk mendapatkan lipatan daripada McKeehen. Itu memberikan Liu pendahuluan cip, dan dia tidak berhenti di situ.

Liu memenangi 18 daripada 23 tangan semasa permainan pendahuluan, dan yang terakhir adalah rentak yang teruk — McKeehen tidak dapat bertahan menentang Liu . Terdapat empat pada kegagalan, dan kad itu menjadikan Qing Liu menjadi juara WPT. Hati KBerlian 7Kelab KSpade 4

Dan esok, dia akan mempunyai peluang untuk melakukannya lagi. Tetapi adakah Liu fikir dia boleh memenangi gelaran WPT pada hari berturut-turut?

“Saya tidak fikir begitu,” kata Liu. “Saya menggunakan semua nasib saya hari ini. Esok saya tidak akan bernasib baik.”